Algemeen

28% van de ZZP’ers heeft niets geregeld bij overlijden1 min lezen

By 24 oktober 2017 No Comments

Een deel van de ZZP’ers heeft nog niets geregeld voor het moment dat zij komen te overlijden. Deze zelfstandigen beschikken niet over een overlijdensrisicoverzekering of hebben geen alternatief hierop afgesloten. Dit blijkt uit een recent onderzoek van ZZP Barometer.

Op dit moment beschikt 52% van de zelfstandigen over een overlijdensrisicoverzekering. 20 Procent van de zelfstandigen heeft het kapitaal na overlijden op een andere manier geregeld.

 

Zelfstandigen die op dit moment nog niet over een overlijdensrisicoverzekering beschikken, zijn ook niet van plan om dit in de toekomst wel af te sluiten. Maar liefst 92% van de zelfstandigen zonder ORV geeft aan dat zij deze verzekering niet gaan afsluiten.

 

Welke ZZP’ers beschikken over een overlijdensrisicoverzekering?

ZZP’ers die al langer actief zijn hebben vaker een ORV afgesloten. Bij mannelijke ZZP’ers heeft 61 procent deze verzekering afgesloten, tegenover 37% van de vrouwelijke ZZP’ers.

 

Oudere ZZP’ers verzekeren zich over het algemeen minder snel dan jongere ZZP’ers. Van de zelfstandigen onder de 35 heeft 62% deze verzekering afgesloten. Bij de ZZP’ers die ouder zijn dan 65, beschikt 31% over een ORV.