Algemeen

4 op de 10 bedrijven kiest voor flexibel werken1 min lezen

By 25 september 2017 No Comments

De ‘9 tot 5’-mentaliteit lijkt bij steeds meer bedrijven te verdwijnen. Op dit moment biedt maar liefst 43% van de Nederlandse bedrijven de mogelijkheid om flexibel te werken. Dit leidt volgens onderzoek niet alleen tot een hogere productiviteit bij werknemers, het helpt werknemers ook om gelukkiger te worden.

Vooral hogeropgeleiden en jongeren krijgen de vrijheid om flexibel te werken. Men hoeft niet langer om 09:00 op het werk te zijn, maar mag ook om 07:00 of pas 11:00 aanschuiven. Om 17:00 met zijn allen de deur uit is ook verleden tijd, men verlaat het kantoor om 15:00 of zelfs pas om 22:00.

 

Vrijheid biedt meer mogelijkheden

Het gaat niet langer om de tijden waarop men aanwezig is, het gaat vandaag de dag om het werk dat zij uitvoeren. En als dat betekent dat iemand op andere uren, buiten 09:00 en 17:00, het werk uitvoert, dan is dat geen enkel probleem.

 

Flexibel werken wordt een steeds grotere trend binnen de bedrijfswereld. Het is aan bedrijven zelf hoe zij deze nieuwe manier van werken kunnen inzetten. Vaak leidt dit tot een hele nieuwe bedrijfscultuur, waarbij niet langer gekeken wordt naar het aantal gewerkte uren maar naar het resultaat dat een medewerker boekt. En als dat betekent dat deze medewerker dan van 12:00 tot 20:00 werkt, is dat een switch in bedrijfscultuur waar bedrijven zelf de infrastructuur voor moeten aanleggen.