Algemeen

4 Tips om de zomerdip door te komen1 min lezen

By 3 mei 2019 No Comments

Het lijkt nog ver, maar de zomer is dichterbij dan je denkt! Ga jij goed voorbereid de zomer in? Of je nu doorwerkt of op vakantie gaat, hier vier tips om als zzp’er goed de zomer door te komen.

#1 Plannen

Wil je zelf op vakantie? Gaan jouw klanten op vakantie? Heb je projecten lopen die dan afgerond moeten zijn? Of staan er al opdrachten voor die periode op de planning, zorg dan dat je in overleg gaat met je klanten en bekijk wat de mogelijkheden zijn. Je kunt afspreken dat jij gewoon doorwerkt, terwijl jouw klant op vakantie is. Dit betekent dan ook dat je kunt factureren en je cashflow niet stil komt te liggen.

#2 Cashflow

Zoals hierboven kun je doorwerken als klanten op vakantie zijn en toch factureren. Maar vergeet ook niet jouw laatste facturen voor je vakantie uit te sturen. Plan eventueel facturen in zodat je cashflow niet opeens stopt.

#3 Analyseer

Omdat de zomer meestal een rustigere periode is, is het handig om deze tijd te gebruiken om te kijken hoe je bedrijf ervoor staat. Wat zijn je inkomsten en uitgaven tot nu toe geweest? Breng dit in kaart en bekijk of je misschien ergens op kunt besparen. Ook kun je er op deze manier achter komen hoe je misschien effectiever en efficiënter te werk kunt gaan.

#4 Actie

Ook kan het zijn dat je nog geen opdrachten hebt binnengehaald voor de zomer, of heb je al mindere zomers meegemaakt. Denk dan aan een zomeractie, maak deze maand bijvoorbeeld een actie voor de zomermaanden juni, juli en augustus.

Leave a Reply