Algemeen

48 miljoen euro voor ondernemers om personeel op te leiden1 min lezen

By 1 februari 2019 No Comments

VVD, CDA, D66 en ChristenUnie hebben gisteren een voorstel ingediend om jaarlijks 48 miljoen euro opzij te zetten voor een speciaal MKB-fonds. Kleine ondernemers kunnen uit dit fonds extra geld krijgen om goed personeel te vinden.

Het vinden van en opleiden van personeel blijft lastig voor ondernemers. Hierdoor kun je als ondernemer niet groeien of moet je zelf extra uren draaien om het personeels-gat op te vullen.

Opleidingen

Veel grote bedrijven regelen hun eigen bedrijfsschool en kunnen hier personeel opleiden, kleine bedrijven hebben hier niet altijd het geld voor.

Met dit fonds kunnen ondernemers met een plan subsidie aanvragen om iemand een opleiding te laten volgen. Ook zouden zij de handen in één kunnen slaan en gezamenlijk een bedrijfsschool kunnen starten.

Waar vandaan?

De 48 miljoen zal komen uit een potje om vergoedingen uit te betalen die mensen krijgen als zij weg moeten bij een bedrijf doordat de ondernemer stopt, met pensioen gaat of overlijdt. Deze regeling kost 35 tot 40 miljoen euro.

WAB

Het plan is gister ingediend tijdens het debat over de WAB (Wet arbeidsmarkt in balans). Het verschil tussen flexwerk en vast werk zal hierdoor minder groot worden.

Leave a Reply