Algemeen

50 Grote bedrijven aangesloten bij Betaalme.nu1 min lezen

By 13 september 2017 No Comments

Op tijd betaald krijgen, het blijft voor veel MKB’ers en ZZP’ers een hekel punt. Vooral opdrachten die voor grote organisaties worden uitgevoerd worden pas maanden later betaald, waardoor sommige bedrijven zich in een moeilijke financiële situatie bevinden.

Enkele jaren geleden werd daarom Betaalme.nu opgezet, met als doel grote organisaties en gemeenten te overtuigen om facturen sneller te voldoen. En dat brengt opluchting bij een groot aantal bedrijven die voor deze grote organisaties werken. Betaalme.nu strijdt voor factuurbetalingen binnen 30 dagen, een aanzienlijk verschil met de gebruikelijke 60 – en soms zelfs 90 – dagen.

 

Betaalme.nu bleek al snel een succes en kort na de start sloten enkele grote organisaties zich aan. Inmiddels heeft Betaalme.nu 50 grote organisaties overtuigd om facturen binnen 30 dagen te voldoen. Dit brengt meer zekerheid bij zowel kleine als grote bedrijven die een samenwerking aangaan met deze bedrijven.

 

Nog steeds een lange weg te gaan

Betaalme.nu is een groot succes, maar nog steeds zijn er bedrijven die facturen pas na maanden voldoen. Vaak om de eigen cashflow veilig te stellen, waardoor de cashflow van de dienstverlener of leverancier juist in gevaar komt. Zo zijn er nog steeds gemeenten in Nederland die facturen veel te laat voldoen, vaak pas nadat er een tweede aanmaning wordt verzonden.

 

De komende jaren zal de organisatie zich dan ook hard inzetten om nog meer organisaties te overtuigen om de facturen netjes binnen 30 dagen te voldoen. Bekijk hier de lijst met alle aangesloten organisaties.