Algemeen

50% van de ZZP’ers verzekert zichzelf bewust niet1 min lezen

By 14 november 2017 No Comments

Eerder dit jaar is al duidelijk geworden dat een groot deel van de zelfstandige ondernemers in Nederland zich niet verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Over de gehele groep zelfstandigen heeft maar liefst 80% op dit moment nog geen AOV.

 

Met een onderzoek naar de AOV, uitgevoerd door ABN Amro, is meer inzicht verkregen in de redenen van zelfstandigen om geen arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. De helft van de zelfstandigen kiest er bewust voor zichzelf niet te verzekeren, bijvoorbeeld omdat een AOV te duur is, zij zelf geld hebben gespaard of het simpelweg niet nodig achten.

 

Er is hieruit dus ook een groep van zelfstandigen zonder arbeidsongeschiktheidsverzekering, welke er niet bewust voor hebben gekozen deze niet af te sluiten. Het is op dit moment in Nederland niet verplicht om een AOV af te sluiten, maar binnen de Nederlandse politiek worden regelmatig ideeën geopperd om hier toch een verplichte verzekering van te maken.

 

Al eerder besteedde MKB Belangen uitgebreid aandacht aan de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen. In dit artikel lees je waarom een AOV toch vaak essentieel is voor ondernemers >>