Algemeen

56% van de ZZP’ers verwacht niet arbeidsongeschikt te raken1 min lezen

By 15 september 2017 No Comments

Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Vorige week werd duidelijk dat er maar liefst 600 bedrijfsongevallen per dag plaatsvinden. Voldoende reden voor zelfstandigen om zich tegen risico’s zoals deze te beschermen. Voor zelfstandigen is arbeidsongeschikt raken een risico met zeer grote financiële gevolgen.

Toch blijkt uit een onderzoek van ZZP Barometer dat de meeste ZZP’ers (56%) niet verwachten arbeidsongeschikt te raken. Uit hetzelfde onderzoek is naar voren gekomen dat ruim 60% van de ZZP’ers ook niet actief bezig is risico’s te vermijden, bijvoorbeeld door geen extreme sporten uit te voeren.

 

Arbeidsongeschiktheid kan problemen veroorzaken

De gevolgen van arbeidsongeschiktheid voor een zelfstandige zijn gigantisch. Allereerst valt het volledige inkomen weg wanneer men hierdoor voor langere tijd moet stoppen met werken. Hiervoor sparen de meeste zelfstandigen een buffer bij elkaar, maar voor langdurige arbeidsongeschiktheid is dit extra potje vaak niet voldoende.

 

Het loont voor de meeste zelfstandigen om te kijken of er toch mogelijkheden zijn om tegen arbeidsongeschiktheid te verzekeren. Dit biedt aanzienlijk meer zekerheid voor de toekomst, of het nu gaat om een korte of lange periode van arbeidsongeschiktheid.

 

Meer weten? MKB Belangen helpt jou graag verder met meer informatie over de AOV.