Algemeen

7 Op de 10 ZZP’ers ziet niets in verplichte AOV1 min lezen

By 20 september 2017 No Comments

De arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP’ers is nog steeds een lastig punt. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 6 op de 10 ZZP’ers op dit moment niet over een AOV beschikt.

Het is in Nederland als ZZP’er niet verplicht om te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Dit is een verzekering die werknemers over het algemeen wel hebben. ZZP’ers lopen daardoor aanzienlijk meer financieel risico dan werknemers.

 

Onderzoek naar AOV

ZZP Barometer deed onderzoek onder ZZP’ers en vroeg of de AOV verplicht gesteld moet worden voor ZZP’ers. Slechts 28% van de ZZP’ers die aan de enquête heeft deelgenomen gaf aan dat dit inderdaad een verplicht onderdeel voor ondernemers moet worden. Vooral binnen de sectoren techniek, onderwijs en zorg zien een verplichte AOV zitten.

 

Nadat eerder dit jaar al bleek dat een groot deel van de ZZP’ers geen AOV heeft afgesloten – vaak in verband met de hoge kosten – is het niet verrassend dat veel ZZP’ers een AOV niet als verplichting zien.

 

Betere financiële zekerheid

Voor ZZP’ers en ondernemers in het algemeen loont het altijd om te kijken welke mogelijkheden er zijn voor een AOV. Tenslotte zit een ongeluk in een klein hoekje en is het prettig als de eigen financiële toekomst gewaarborgd is.

 

MKB Belangen werkt samen met Yezzer om ondernemers te helpen bij het vinden van de juiste AOV. Tegen een uitstekende premie kunnen ondernemers zich verzekeren. Bereken hier wat jouw maandelijkse premie wordt wanneer jij jouw inkomen ook tijdens arbeidsongeschiktheid wilt veiligstellen: ga naar de premiecalculator.