Algemeen

7 Voordelen van het werken bij een familie bedrijf2 min lezen

By 14 juni 2019 No Comments

#1 Creativiteit

Bij een groot bedrijf heb je meestal ‘voorgeschreven’ taken en verantwoordelijkheden. Bij een familiebedrijf is dit meestal iets flexibeler, je kunt eerder je ideeën opbrengen en uitvoeren. Ook kun je vaker werkzaamheden uitvoeren die niet per se bij jouw functie horen, wat vraagt om creativiteit en veelzijdigheid.

#2 Sfeer

Informeel, grapjes maken en gezelligheid vind je bij een familiebedrijf zeker weten. Het team is meestal kleiner en je komt dus sneller op persoonlijke verhalen van zowel jou als je collega’s. Dit zorgt er voor de dat groepsdynamiek heel anders is dan op een groot kantoor.

#3 Op lange termijn denken

Generaties is waar familiebedrijven bekend om staan, ze denken niet in ‘een paar jaar’ maar ook al voor de volgende generatie. Hierdoor zijn de beslissingen die genomen worden meestal niet gebaseerd op, op korte termijn resultaten boeken maar ook voor de volgende generatie succesvol zullen zijn en dus ook op de lange termijn voor jouw baan.

#4 Successen worden gezien en gevierd

Het zal sneller opvallen als jij in je eentje of met jouw team een taak uitstekend en succesvol uitvoert. Ook successen in jouw privéleven zullen onthouden en gevierd worden op de werkvloer.

#5 Minder papierwerk

Vandaag opeens toch de sleutels van je nieuwe woning? Geen enkel probleem, als je dit bespreekt met je collega’s kun je zeker morgen vrij zijn om alvast in te pakken voor het weekend begint! Geen aanvragen of stapels papierwerk.

#6 Korte lijnen

Om terug te komen op die verhuizing, al die formulieren en toestemming vragen bij 3 managers komt niet ter sprake. Je belt je leidinggevende en geeft het door aan je directe collega’s en morgen sta jij in te pakken!

#7 Motivatie ligt bij de medewerkers

Waar bij de grote bedrijven alles gericht is op winst maken, ligt dit bij de familiebedrijven anders. Natuurlijk is hun doel om geld te verdienen maar hun focus hiervoor ligt vooral bij blije medewerkers verbetering van het bedrijf en de goede reputatie.

Leave a Reply