AlgemeenSpecialist

Aantal startende ondernemingen groeit2 min lezen

By 11 juli 2018 juli 25th, 2018 No Comments

Volgens de laatste cijfers van de Kamer van Koophandel zijn er in het eerste half jaar van 2018 meer bedrijven gestart, maar ook het aantal bedrijven dat stopt is gestegen. Het gaat in beiden gevallen voornamelijk om zzp’ers.

In totaal hebben er 106.602 ondernemingen zich ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en zijn er 66.729 uitgeschreven. Hiermee zijn het totaal aantal ondernemingen met 2,2% gegroeid, waardoor er nu een totaal van 1,9 miljoen ondernemingen in Nederland te tellen zijn. De hoogste groei in de startende ondernemingen is terug te vinden in de bouw, aldus Kamer van Koophandel.

De overstap van loondienst naar ondernemer

In de bouw zien we het veel terug. Personen die vanuit loondienst de stap zetten naar het ondernemerschap. Een grote stap, waar de nodige veranderingen bij komen kijken. Een van deze veranderingen is het verliezen van een vast loon moment. Als ondernemer maak je namelijk zelf je facturen op en dien je de afgesproken betalingstermijn af te wachten.

Een gemiddelde betalingstermijn in Nederland ligt rond de 30 á 35 dagen. Dit betekent dat je deze betalingstermijn moet overbruggen, voordat je beschikking hebt over je geld. Wil je hier liever niet op wachten en wil jij je geld ontvangen zodra de factuur de deur uit gaat? Dat is mogelijk door gebruik te maken van factoring.

Factoring in de bouw

Creëer zelf een vast loon moment door gebruik te maken van factoring. Door gebruik te maken van factoring worden jouw facturen binnen 24 uur uitbetaald. Daarnaast profiteer je van de volgende voordelen:

  • Debiteurenbeheer wordt uit handen genomen.
  • Verzekerd tegen het risico op faillissement.
  • Flexibele dienstverlening.
  • 24/7 inzicht via een persoonlijk factoringportal.

Wil jij de stap maken om ondernemer in de bouw te worden, maar wil je wél een directe betaling van je factuur ontvangen? Neem dan gerust contact https://o2factoring.nl/contact/ met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen je graag verder.

Leave a Reply