Algemeen

Aantrekkende economie niet merkbaar voor kleine ondernemer1 min lezen

By 19 mei 2017 No Comments

Vooral zzp’ers (61 procent) en kleinere ondernemers (50 procent) zien de aantrekkende economie niet terug in de vorm van groei van hun eigen onderneming. Dit blijkt uit een onderzoek van Allianz onder ruim vijfhonderd ondernemers.

Allianz: “Grotere mkb-bedrijven plukken wèl de vruchten van de aantrekkende economie, met een groeiend aantal opdrachten”.

52 procent van de deelnemers aan het onderzoek denkt dit kwartaal evenveel te investeren als in het afgelopen kwartaal. Ongeveer 14 procent denkt zelfs meer te investeren. 35 procent is positief over de toekomst en ziet de omzet de komende twee jaar groeien. Bijna de helft, 47 procent, gaat dit kwartaal door met het aannemen van nieuw personeel. 18 procent verwacht daarbij zelfs meer mensen aan te nemen dan het vorige kwartaal.

Concurrentie
Volgens Allianz ziet 48 procent van de ondernemers de concurrentie als een gevaar. Meer dan een kwart verwacht dat de concurrentie het komende jaar toeneemt. Vooral grotere bedrijven binnen het mkb en jongere ondernemers maken zich zorgen over de concurrentie.

Schrikbeeld
Langdurig ziek zijn of arbeidsongeschikt raken is het grootste schrikbeeld voor de meeste ondernemers (62 procent). 20 procent geeft aan een faillissement het ergste te vinden dat hem of haar kan overkomen.