Algemeen

Achter de schermen bij MKB Collectieven5 min lezen

By 22 december 2017 No Comments

Wist je dat:

  • MKB Collectieven een kantoor in Schiedam en Torremolinos heeft?
  • Er al ruim 150.000 ondernemers mee hebben gedaan aan onze energiecollectieven?
  • Wij al bijna 2 miljard euro hebben bespaard voor deze ondernemers?
  • Wij alleen maar bemiddelen in groene energie en daardoor evenveel CO2-uitstoot hebben bespaard als 2 miljoen auto’s?
  • Adrienne en Emile van Veen eerst alles zelf deden? Van het werven van deelnemers, tot het plakken van postzegels op het aanbod, het schoonmaken van de WC en het onderhandelen met energiemaatschappijen?
  • Onze medewerkers in Spanje dit jaar een zomerhit maakten die wekenlang in de Top30 gestaan heeft?
  • We elke vrijdagmiddag borrelen op kantoor en jij van harte welkom bent om een drankje met ons te drinken?

Hallo, wij zijn MKB Collectieven.

 

Daan, operationeel manager

Hoi, ik ben Daan en woon met mijn vrouw en zoon in Schiedam. Sinds 2013 werk ik bij MKB Collectieven, maar ik ken Emile en Adrienne al langer. In het verleden heb ik ook met Emile samengewerkt en ik kwam hen vaak tegen als ik van of naar mijn werk liep en zij de hond uitlieten in het park.

Bij MKB Collectieven ben ik de operationeel manager. Daardoor ben ik bij elke stap in het proces betrokken, zo zorg ik ervoor dat deelnemers aan onze collectieven keurig een aanbod in de bus ontvangen, maar ook dat de gegevens van de bedrijven die overstappen van energiemaatschappij helemaal in orde en op tijd bij de energiemaatschappij liggen.

 

 

Dana en haar team

Hallo, ik ben Dana. Toen ik in Nederland woonde, was ik ondernemer. Ik weet dus wat het inhoudt om een bedrijf te hebben. Nadat ik naar Spanje verhuisde, ben ik min of meer toevallig bij MKB Collectieven terecht gekomen. Daar stuur ik het servicecenter aan, alsof het mijn eigen bedrijf is. Als iemand na het ontvangen van het aanbod vragen heeft, beantwoord ik die met mijn team. Wij rekenen voor deelnemende ondernemers uit of overstappen voordeel oplevert, leggen uit of iemand op basis van zijn huidige contract zomaar kan overstappen of een boete kan krijgen en nog veel meer.

 

 

Katia, assistent operationeel manager

Ik ben eigenlijk de rechter- en de linkerhand van Daan. Is er ergens in het proces iets niet goed gegaan of onduidelijk voor een ondernemer, dan los ik het op of zoek ik het uit.

Ik houd ervan om altijd rustig de mensen te woord te staan en samen tot een oplossing te komen. Ik woon in Schiedam, dus lekker dicht bij kantoor.

 

 

Marjan, service

Samen met drie collega’s controleer ik de nieuwe aanmeldingen voor onze collectieven. We kijken of alles bij de inschrijving goed is gegaan, maar we controleren ook de KvK-gegevens en de energieaansluiting. Als er iets niet duidelijk is, of als wij denken dat de deelnemer extra geïnformeerd moet worden, nemen wij contact op. Wij moeten echt heel secuur zijn, want één verkeerd cijfertje kan betekenen dat alle lantaarnpalen in een straat in Nootdorp worden overgezet, in plaats van die fietsenmaker in Zwolle!

 

 

Sonja, service

Hallo, ik ben Sonja. Ik werk al ruim vijf jaar voor MKB Collectieven. Samen met mijn collega’s zorg ik ervoor dat klanten die eerder via ons een contract hebben afgesloten, het beste nieuwe contract krijgen als dat bijna is afgelopen. Wat ik heel erg leuk vind, is dat ik vaak klanten spreek, die ik bijvoorbeeld een jaar geleden ook al geholpen heb. Het is heel bijzonder om te merken dat je ongemerkt een relatie opbouwt. Steeds meer klanten weten dat ze er gewoon blind op kunnen vertrouwen dat wij het allemaal perfect voor ze gaan regelen!

 

Hoe werkt dat eigenlijk, overstappen naar een andere energiemaatschappij?

Om dat te begrijpen, is het handig om te weten wat een energiemaatschappij doet. Een energiemaatschappij koopt gas en stroom in en verkoopt deze aan de eindgebruiker, aan jou dus. Echter, de energiemaatschappij zorgt er niet voor dat deze stroom of dit gas daadwerkelijk bij jou thuis komt. Dat doet de netbeheerder, dus Stedin, Liander, Coteq Netbeheer, Enduris, Enexis, RENDO Netwerken of Westland Infra.

De energiemaatschappij stuurt jou wel de factuur voor de energie en het gas dat jij verbruikt. Als jij dus overstapt naar een andere energiemaatschappij ontvang jij gas en stroom tegen een andere prijs en ontvang jij de factuur voortaan van een andere maatschappij. Je kunt niet zonder gas of stroom komen te zitten, want de netbeheerder zorgt ervoor dat de energie gewoon aan jou wordt geleverd.

 

Wat gebeurt er als je meedoet met een energiecollectief?

Je kunt meedoen aan onze energiecollectieven door telefonisch of via een internetinschrijving deel te nemen. In beide gevallen worden jouw gegevens gecontroleerd. Is iets niet juist of onduidelijk dan wordt dit verbeterd of wordt contact met jou opgenomen. Ook ontvang je in beide gevallen een e-mail met de bevestiging van jouw deelname aan dit collectief.

 

Vervolgens onderhandelen wij met Total Gas & Power over de tarieven en zodra deze bekend zijn, zorgen wij dat jij deze en een formulier met jouw gegevens per post ontvangt. Je hebt dan 14 dagen om te beoordelen of jij wel of geen gebruik wil maken van het aanbod. Is het antwoord op deze vraag positief (je wilt overstappen naar Total Gas & Power), dan hoef je niets te doen. Heb je vragen of wil je het aanbod afwijzen, dan kun je contact opnemen met het servicecenter. Zij beantwoorden jouw vraag of verwerken dat jij geen gebruik maakt van het aanbod.

 

Vervolgens ontvang jij, na de periode van 14 dagen, een welkomstbrief. Tegelijkertijd worden de gegevens van alle bedrijven die willen overstappen overgedragen aan Total Gas & Power.

Vanaf dat moment gaat eigenlijk alles vanzelf, je merkt er weinig van. Wel word je natuurlijk steeds op de hoogte gehouden. En op ieder moment kun je ons bellen of e-mailen met vragen!

Ik doe mee aan het collectief!