Algemeen

Bedrijfsrisico’s: angst voor onvoorspelbare gebeurtenissen neemt toe1 min lezen

By 11 januari 2017 No Comments

Omzetdaling als gevolg van een plotselinge gebeurtenis die niet of nauwelijks te voorspellen is… Veel ondernemers maken zich er zorgen over. Klassieke voorbeelden hiervan zijn een brand in het bedrijfspand of een staking.

Verzekeraar Allianz voerde een peiling uit onder ruim 1.200 risico-experts, waaruit blijkt dat 37 procent van de bedrijven vreest voor een plotselinge verstoring van de bedrijfsvoering.

Deze angst wordt volgens Allianz grotendeels veroorzaakt door de opkomst van de semi-intelligente apparatuur die niet meer door mensen bediend hoeft te worden. Met als logisch gevolg een steeds grotere onderlinge verbondenheid van machines, bedrijven en de distributieketen van verschillende organisaties. Ook plotselinge politieke gebeurtenissen kunnen financiële schade veroorzaken.

“Wereldwijd bereiden bedrijven zich voor op een jaar van onzekerheid”, vertelt Chris Fischer Hirs, directeur van AGCS. “Ze zijn bezorgd over de onvoorspelbare veranderingen in het juridische en geopolitieke landschap en de marktomgeving over de gehele wereld. Buiten de traditionele risico’s van brand en natuurrampen is een reeks van nieuwe risico’s in opkomst.”