Algemeen

Bedrijven die samenwerken zijn slimmer1 min lezen

By 6 november 2018 No Comments

Een partnerschap opzetten met andere bedrijven blijkt een groot succes voor de vernieuwing binnen beide bedrijven. Samenwerken binnen het ondernemen is een belangrijke factor voor groei binnen een bedrijf, is nu ook door onderzoek aangegeven.

VNO-NCW heeft dit in haar recentelijke innovatiebarometer aangegeven. Hieraan namen 20 bedrijven deel, welke allen gebruiken maken van de Research & Development subsidie. Deze was onder hen totaal €3,2 miljard en hiervan is maar liefst €1,5 miljard in samenwerkingen gestoken.

Vooral technologische ontwikkelingen zijn een belangrijke factor

Uit het onderzoek is onder andere naar voren gekomen dat het voor bedrijven essentieel is om te kijken op welke manier zij een grotere vooruitgang kunnen boeken. Nieuwe technologieën maken het mogelijk om nieuwe producten en diensten aan te bieden. Tegelijkertijd maakt deze snelle technologie progressie het ook lastiger om te zorgen dat bedrijven met hun tijd mee kunnen.

Daar blijken samenwerkingen een ideale oplossing voor te zijn. Door middel van samenwerkingen kunnen deze technologische doorbraken sneller door meerdere bedrijven worden opgepakt. Dit is dus voor alle partijen rendabel.

Leave a Reply