Algemeen

Bijna helft mkb’ers moet nog steeds te lang wachten op betaling1 min lezen

By 23 mei 2017 No Comments

Ondanks de aantrekkende economie wordt nog steeds van 44 procent van de mkb’ers verlangd een verlengde betaaltermijn van hun facturen te accepteren. Aan 45 procent werd gevraagd akkoord te gaan met een langere dan wenselijke betaaltermijn.

Verder geeft 48 procent aan dat de klant korting wilde bedingen bij snelle betaling. En 33 procent van de ondervraagde ondernemers krijgt nog altijd later betaald dan de afgesproken termijn, blijkt uit een peiling die Betaalme.nu liet houden onder ondernemers.

Betaalme.nu is een initiatief vanuit de overheid om het betalingsgedrag van grote ondernemingen te verbeteren. Bedrijven die zich aansluiten, verplichten zichzelf de facturen van kleinere leveranciers binnen 30 dagen te betalen. Nu het beter gaat met de economie, zou ook het betalingsgedrag van grote ondernemingen moeten verbeteren.

Joost van den Hondel, van Betaalmenu.nl: ‘De neiging van grote bedrijven om betaaltermijnen te verlengen om hun werkkapitaal te verbeteren, zie je doorgaans in tijden van economische teruggang. Maar we zien nog steeds druk op de betaaltermijnen, terwijl de economie nu al enige tijd beter draait.’

‘Er zijn geen goede argumenten meer om lang te wachten met betalen. Voor leveranciers uit het mkb is het daarom nú een goed moment om zelf bij hun afnemers te beginnen over snellere betaling.’