Algemeen

Bizar: onze collega’s maakten de zomerhit van 2017!2 min lezen

By 14 juni 2017 No Comments

4,7 miljoen views en downloads: wat vorig jaar begon als een uit de hand gelopen hobbyproject van een aantal medewerkers van MKB Collectieven, is intussen dé zomerhit van 2017.

Het Barbecue Lied stond de afgelopen twee weken op nummer 1 in de landelijke Spotify Viral Top50!

Het idee was van Kees Diks, het laatste duwtje kwam van Ida van de Schepop. Allebei werken ze bij MKB Collectieven. Afgelopen zomer (2016) maakten ze al de video opname op het strand. Er was niet heel veel voor nodig: zon, zand en de zee op de achtergrond. En natuurlijk een barbecue vol vlees. En nog wat mensen, waaronder enthousiaste collega’s, om voor de camera’s te dansen naast de zingende Kees Diks met een glas wijn in de hand. Dat laatste was écht niet zo moeilijk!

In eerste instantie gebeurde er vorig jaar niet zoveel met het nummer, maar dit jaar besloot Kees om het een nieuwe kans te geven: “Om een nummer een kans op succes te geven, moet er eerst aandacht voor komen. Het moet “geplugd” worden op de radio en het moet gaan leven op social media. Ik me daar in verdiept en een paar weken geleden ging het opeens gebeuren!”

Hoe snel het kan gaan bleek vanaf mei van dit jaar. Het vrolijke liedje met de grappige video schoot door een miljoen views en opeens besteedden RTL Boulevard en TV Privé, maar bijvoorbeeld ook Paul de Leeuw er aandacht aan. Het Barbecue Lied stormde vorige ook nog de Napster Top30 binnen.

Intussen wordt Kees gevraagd voor optredens en moet hij eraan wennen dat allerlei mensen hem opeens herkennen. Toch betekent dit niet dat hij nu ineens full time artiest is geworden.

“Dit is echt super leuk allemaal, en ik geniet er met volle teugen van. Maar het duurt natuurlijk niet eeuwig en ik heb ook nog mijn werk bij MKB Collectieven. Het is wel fijn dat ik van hen de ruimte krijg om nu het maximale uit het succes van Het Barbecue Lied te halen.”

Iedereen bij MKB Collectieven en MKB Belangen is super trots op onze muzikale collega’s, met Kees Diks in de hoofdrol. De zomer komt eraan, en wij wensen iedereen veel zon en barbecue plezier toe!