Algemeen

Brexit: Hoe zit het er nu mee?1 min lezen

By 21 juni 2019 No Comments

Het lijkt een beetje stil wat betreft de Brexit op dit moment. Maar vergis je niet, ze zijn nog steeds keihard aan het werk.

Het grootste gedeelte van de Britse Conservatieven wil de Brexit hoe dan ook door laten gaan. Ook als dit betekent dat hun eigen partij zal omvallen of het VK nog verder uit elkaar valt. Het lijkt erop dat zij het  geen probleem vinden als Engeland na de Brexit alleen nog uit Engeland en Wales bestaat.

Eventueel afscheid van Schotland en Noord-Ierland
Zoals het er nu voor staat geeft 63 procent aan het geen probleem te vinden om afscheid van Schotland te nemen als dat inhoudt dat de Brexit ook echt door gaat, 59 procent geeft aan hetzelfde te denken over een eventueel afscheid van Noord-Ierland.

Opvolging Theresa May
De komende weken zullen de leden van de partij bepalen wie de partij gaat leiden nu Theresa May heeft aangekondigd er mee te stoppen. Op dit moment is de lieveling Boris Johnson (oud-minister van Buitenlandse Zaken). In juli zal dit besluit definitief gemaakt worden.

Over één ding zijn ze het (zo blijkt) wél eens: De opvolger van Theresa May mag geen tegenstander zijn van de no deal-Brexit.

Leave a Reply