Algemeen

Britste werknemers en een no-deal, wat dan?1 min lezen

By 22 februari 2019 No Comments

Zoals het er nu voor staat verlaat het Verenigd Koninkrijk (VK) op 29 maart 2019 de Europese Unie (EU). Er is nu een voorlopige overeenkomst met daarin de rechten van de Britten en EU-burgers als het VK zich terugtrekt uit de EU. Als er een no-deal zal plaatsvinden, wat gaat dit dan betekenen voor werkgevers die Britse werknemers in dienst hebben?

Werknemers met een Britse nationaliteit vullen tot de Brexitdatum onder de EU-regelgeving.

Overgangsperiode

De Overheid heeft besloten dat er een overgangsperiode van 15 maanden zal zijn, als er een no-deal komt. Deze periode start op de datum dat het VK zich terugtrekt uit de EU. Tijdens deze periode mogen Britten die voor de Brexitdatum al rechtmatig in Nederland woonden en/of werkten, dit ook na de Brexitdatum gewoon blijven doen.

Werkvergunning

Tijdens deze overgangsperiode hebben Britten geen werkvergunning nodig. Dit geldt ook voor hun familieleden als zij zelf geen EU-nationaliteit hebben.

Verblijfsvergunning

Wel hebben de Britse werknemers een verblijfsvergunning nodig, deze moeten zij bij de IND (De Immigratie- en Naturalisatiedienst) aanvragen. De IND roept de Britse werknemers en hun familieleden op om tijdens de overgangsperiode een aanvraag te doen voor een definitief verblijfsvergunning. De IND heeft hierover een brief gestuurd naar de Britse burgers.

In dienst na de Brexit

Wil je na de Brexit Britse werknemers in dienst nemen? Bij een no-deal moet de Britse werknemer die na 29 maart in Nederland komt wonen en werken, als burger van buiten de EU een verblijfsvergunning aanvragen. Dit is alleen nodig als de werknemer langer dan 3 maanden in Nederland zal blijven.

Daarnaast ligt het aan de verblijfsduur en functie van de Britse werknemer of jij, als werkgever, een werkvergunning moet aanvragen voor de werknemer.

Leave a Reply