Algemeen

CORONAVIRUS EN HET ARBEIDSRECHT2 min lezen

By 12 maart 2020 maart 18th, 2020 No Comments

CORONAVIRUS EN HET ARBEIDSRECHT

    1. Welke plichten heb je als werkgever?

Je hebt als werkgever de plicht om je als goed werkgever te gedragen. In geval van het coronavirus betekent dit dat jij voor een veilige werkomgeving moet zorgdragen.

Het goed werkgeverschap betekent voor jou voornamelijk een praktische invulling.

Dit betekent dat jij ervoor moet zorgen dat jouw werknemers worden geïnformeerd over de risico’s van het coronavirus.  Zorg ervoor dat de werkplek regelmatig gereinigd wordt en stimuleer werknemers om hun handen regelmatig te wassen.

Zorg ervoor dat jouw werknemers niet voor het bedrijf naar risicogebieden reizen.

Ga in gesprek met medewerkers die naar een risicogebied op vakantie gaan. Je kunt hen niet weigeren op vakantie te gaan, maar je kunt wel van jouw werknemers verlangen daarna twee weken in quarantaine te gaan om een veilige werkomgeving voor de rest van de werknemers te garanderen. Zorg ervoor dat je jouw werknemer van tevoren schriftelijk op de hoogte stelt van dit risico.

  1. Welke plichten hebben mijn werknemers?

Het beginsel is geen arbeid, wel loon, tenzij de werknemer een risico neemt, dat in redelijkheid hem aan te rekenen is.

In geval van het coronavirus kan jouw werknemer niet zonder consequentie naar een risicogebied afreizen. Geef van tevoren aan jouw werknemer aan wat de risico’s zijn en dat jij bij ziekte of quarantaine het loon niet doorbetaald.

  1. Heeft mijn onderneming recht op werktijdverkorting?

Indien jouw onderneming door een overmachtssituatie wordt getroffen kunt jij recht hebben op werktijdverkorting.

De overmachtssituatie is een situatie die niet tot het “normale” ondernemersrisico behoort. Het coronavirus valt hier ook onder.

Indien jouw onderneming hierdoor voor een periode van twee weken tot vierentwintig weken voor 20% of meer minder werk hebt komt jij  voor de werktijdverkorting in aanmerking.

Heb jij een onderneming met veel nul-urencontracten of uitzendkrachten? Let dan goed op. Jij kunt voor deze medewerkers geen werktijdverkorting aanvragen.

Wordt voor jouw onderneming de werktijdverkorting toegewezen? Dan gaat deze in vanaf de datum dat jij de aanvraag hebt gedaan.

U kunt de aanvraag doen via deze link >>

 

Heb jij vragen?

Heb jij vragen of wilt jij meer inhoudelijke informatie over de hierboven behandelde vragen?

Neem dan contact met ons op via

085 065 76 70

vragen@ondernemersjuristen.nl

Leave a Reply