Algemeen

De 4 meest voorkomende fouten bij een familiebedrijf1 min lezen

By 28 juni 2019 No Comments

Er zijn veel goedlopende familiebedrijven en daar zijn wij blij mee! Maar houdt rekening met de volgende valkuilen: 

  1. Investeren in werknemers

Ook al is het beeld niet zo, het blijkt dat familiebedrijven minder investeren in hun werknemers. Dit is zonde omdat zij hierdoor kansen laten schieten, werknemers zullen hierdoor nóg gemotiveerder en betrokken raken bij jullie familiebedrijf en net dat stapje harder zetten.

  1. Financiële prestaties

De financiële prestaties kunnen bij familiebedrijven vaak verbeterd worden. Dit kan in veel gevallen door meer te investeren in werkgeverschap. Investeren in werkgeverschap kan het bedrijf op de langere termijn juist meer winst opleveren. Zowel de activa als het eigen vermogen kunnen hierdoor stijgen.

  1. Family first!

Hoe gek het ook klinkt, maar de meeste familiebedrijven zijn helaas minder ‘familievriendelijk’. Vaak doen zij minder om bij te dragen aan de mogelijkheid om een carrière te combineren met een gezinsleven. Er wordt minder vaak kinderopvang aangeboden en werken zij minder vaak met flexibele werktijden.

  1. Loyaliteit

Bij familiebedrijven wordt er meer uitgegaan van medewerkersloyaliteit. Dit is natuurlijk niet gek, de cultuur in deze bedrijven is heel anders. Wel kan dit een valkuil worden voor het bedrijf. Familiebedrijven geven meestal baanzekerheid aan hun werknemers en verwachten daar een loyale houding voor terug. Dit terwijl niet-familiebedrijven vaak investeren in werknemers via trainingen, cursussen en opleidingen, maar tegelijkertijd realiseren dat werknemers hun carrière buiten de deur zullen voorzetten.

Leave a Reply