Algemeen

De energiebelasting gaat flink omhoog2 min lezen

By 16 november 2018 No Comments

De energiebelasting gaat omhoog, dat was al langere tijd zeker. Toch werd er in Den Haag langere tijd gepleid om korting te verstrekken op de stijging van de energiebelasting. De strijd tegen de hoge energiebelasting werd gevoerd om het feit dat we flink meer gaan besteden.

Voor ondernemers wordt het vooral duur. Allereerst betaal je als ondernemer vanzelfsprekend voor de zakelijke energie. Daar komt nu een hogere belasting op. Op basis van de nieuwe belastingvoorstellen gaat de gemiddelde energienota met maar liefst 25% omhoog.

Maar ook thuis worden ondernemers getroffen

Naast de stijging van de zakelijke energiekosten gaat de energienota thuis ook flink omhoog. Ook hier spreken we van een stijging van gemiddeld 25% op de jaarlijkse energiekosten. Uit onderzoek blijkt dat huishoudens gemiddeld €150 per jaar meer gaan betalen.

Korte tijd sprake van verlaging

In Den Haag is lang besproken of er wellicht een korting gegeven zou worden op deze stijging. Tenslotte is een directe stijging van 25% vrij hoog. In de Tweede Kamer is besproken hoe hoog deze korting zou zijn.

Uiteindelijk zijn de politieke partijen er niet uitgekomen en is er besloten dat zowel ondernemers als particulieren geen korting krijgen op de verhoogde energiebelasting.

Wil je toch op jouw energie besparen?

MKB Belangen runt op dit moment een collectief voor ondernemers om een goedkoper energietarief af te nemen. Aan het collectief doen ruim duizend ondernemers mee. Namens deze ondernemers onderhandelen wij met meerdere energieleveranciers om een goede deal te krijgen, wat – vooraf aan de stijging van de energiebelasting – een mooi voordeel kan opleveren.

Schrijf je in voor het volgende energiecollectief

Leave a Reply