Algemeen

De terreur komt nu wel héél dichtbij1 min lezen

By 22 maart 2016 februari 14th, 2020 No Comments

Ik wil heel graag even stilstaan bij de aanslagen in Brussel van vandaag.

Toevallig sprak ik gisteren met de trainer van het voetbalelftal van mijn zoontje. Hij is van Turkse komaf, en we kwamen te spreken over de aanslagen in Turkije van afgelopen week.
We hadden het over de verschillende reacties in Europa op de aanslagen in Parijs en die in Turkije. Onze conclusie was: hoe verder weg het is, en zeker als het buiten Europa is, hoe minder druk “wij” ons erom maken.

En nu is het dus Brussel: een uurtje rijden van mijn ouderlijk huis in Brabant.

Bij ons op kantoor wordt minder hard gewerkt dan normaal. In de vergaderruimte staat de TV aan en we geven onze medewerkers de ruimte om het nieuws te volgen en met elkaar te praten en hun gevoelens te delen.

Ik denk dat wij niet de enige werkgever zijn die dat doet. En zo heeft dit alles nú al impact op het bedrijfsleven. Er is een goede kans dat de grensbewakingen -in ieder geval tijdelijk- weer verder aangescherpt zullen worden. Talloze MKB’ers gaan daar de gevolgen van ondervinden. En er zal meer gebeuren dat impact heeft op onze bedrijven.

Zo zie je maar weer: hoe hard je ook werkt, er zullen altijd gebeurtenissen zijn waar je geen invloed op hebt. Als ondernemer heb je hiermee om te gaan.

Maar uiteindelijk zijn we éérst mens en alle andere belangen zijn ondergeschikt.

Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers van de aanslagen in Brussel én hun familie en naasten. Maar ook naar de hulpverleners die nu de taak hebben om de mensen te helpen, te steunen en te beschermen.

Namens het team van  MKB Belangen,

Adrienne van Veen