Algemeen

De winnaar van de MKB Afval-actie: Mark van der Most3 min lezen

By 5 januari 2018 No Comments

Afval, als ondernemer is het puur een kostenpost. Dan is het prettig wanneer je de kostenpost zo veel mogelijk kunt verlagen. Daar is Mark van der Most, eigenaar van Bakkerij van der Most, het volledig mee eens. Eerder dit jaar reageerde Mark van der Most op de speciale actie die MKB Belangen samen met MKB Afval heeft georganiseerd, en won hij zijn kosten voor bedrijfsafval van de komende 24 maanden in één keer terug.

Hoe ben jij bij MKB Afval terechtgekomen?

“We zaten eerst bij een andere afvalinzamelaar, tot het moment dat wij de wekelijkse nieuwsbrief van MKB Belangen ontvingen. In de e-mail stond een vergelijkingsactie voor bedrijfsafval, en daar zijn wij toen mee aan de slag gegaan. De handige calculator op de website bood ons direct inzicht in de exacte kosten die wij zouden maken, waarna wij deze naast onze huidige kosten hebben gelegd.”

 

Wat was bij het MKB Afval het element dat jou het meest aansprak?

“De prijzen, vooral. Wij zien afval als puur een kostenpost. Wij hebben zelf een bakkerij. Het product dat wij zelf maken is geen afval, want dat doneren wij aan voedselbanken. Daarnaast hebben wij veel restafval, want onze grondstoffen zijn vaak wel afval (zoals verpakkingen).

 

Met zo veel afval ga je op een gegeven moment op de prijzen letten. Het is een kostenpost die je iedere maand moet afdragen, dus als je hier op kunt besparen dan is dat alleen maar mooi meegenomen.”

 

Hoe heb jij het proces van MKB Afval ondervonden?

“Het is exact wat je ervan verwacht. Goede calculator, overzichtelijk. Geen verrassingen achteraf. Dat is altijd interessant, vaak zitten er nog haken en ogen aan maar dat is bij MKB Afval anders. Het was vooraf al duidelijk wat de kosten zouden zijn, wat een prettige transparantie biedt.”

 

Biedt MKB Afval een bijdrage aan jouw onderneming?

“Ik vind het een voordeel dat je langdurig bij hen kan zitten, maar je kunt ook bij wijze van na een maand weg. Die vrijheid is prettig, het geeft een gevoel van vertrouwen. Je bent eerder geneigd een contract van 1 tot 2 jaar te nemen, omdat je er zelf voor kiest. Betere insteek dan een contract voor vijf jaar. Vooral de vrijblijvendheid is erg prettig.

Hoe heb jij de service en medewerkers van MKB Afval ervaren?

“Heel persoonlijk. Ik werd verbonden met een enkel persoon (dus één adres, en niet van kastje naar de muur). Dit maakte de communicatie ontzettend prettig De snelheid ligt ook erg hoog, en dat is vooral prettig wanneer je het druk hebt.

 

Wat was jouw reactie toen je gewonnen had?

Ik was zeer verbaasd. Ik wist dat ik vrij hoog zat bij mijn huidige aanbieder. Ik wist dat het een interessante uitslag zou worden. Ik had niet verwacht dat ik zou winnen, dus ik was blij verrast.

 

Laat nu ook zelf sneller afval verwerken

Besparen op bedrijfsafval zonder lange contracten? Bereken direct wat jij kunt besparen bij MKB Afval >>