Algemeen

Deze mogelijkheden voor ZZP’ers komen langzaam op gang2 min lezen

By 4 augustus 2017 No Comments

ZZP’ers bieden voor veel organisaties nog steeds een grote risicogroep. Een groot deel van de ZZP’ers kan als zelfstandige een mooi salaris bijschrijven, maar door een hoge onzekerheid van het salaris is het moeilijk om bijvoorbeeld een hypotheek te krijgen.

De laatste jaren zijn er steeds meer initiatieven gestart die zich specifiek op de ZZP’ers richten. Hiermee komt nieuwe financiële zekerheid voor ZZP’ers, waardoor het als zelfstandige gemakkelijker wordt om ook binnen het privéleven aanzienlijk meer elementen op de juiste manier te regelen.

 

Steeds eenvoudiger verzekeren

Arbeidsongeschiktheid is ook voor ZZP’ers een factor die mee kan spelen in de carrière. En dit kan iedere ZZP’er zomaar overkomen. Een ongeluk zit tenslotte in een klein hoekje. De laatste jaren zijn steeds meer verzekeraars zich op de ZZP’er gaan richten, maar uit onderzoek blijkt dat 80% van de zelfstandige ondernemers op dit moment nog niet over een AOV beschikt. Het online platform Yezzer maakt het voor deze ZZP’ers eenvoudig om uit te zoeken hoe en waar zij zich moeten verzekeren.

 

Nu ook mogelijkheden voor hypotheken voor ZZP’ers

Een hypotheek was jarenlang ontzettend lastig te verkrijgen als ZZP’er. Met het groeiende aantal ZZP’ers bracht dit dan ook een groot probleem met zich mee voor hypotheekverstrekkers. Dankzij nieuwe rekenmodellen is het als ZZP’er toch mogelijk om een hypotheek af te sluiten. Het is hierbij belangrijk dat ZZP’ers hun maandelijks wisselende inkomen als gemiddelde aanhouden bij een hypotheekaanvraag. Het helpt vaak ook om het inkomen van de partner erbij op te geven.

 

Meer tijdbesparende mogelijkheden

Iedere ZZP’er kan zich erin vinden dat Excel en Word nu niet de meest eenvoudige soorten software zijn om de administratie bij te houden. Dankzij initiatieven zoals Stuurjerekening wordt het eenvoudig om facturen met weinig moeite naar klanten te sturen en hierbij ook direct inzicht te krijgen in de administratie.

 

ZZP’ers steeds vaker online te vinden

Enkele jaren geleden moesten bedrijven en ondernemers nog duizenden euro’s neerleggen om zelf online gevonden te worden. Dure websites leidden daarbij niet altijd tot een hoog rendement op deze investering. Ondernemerswebsites.nl maakt het voor ZZP’ers gemakkelijk om online gevonden te worden. In plaats van duizenden euro’s betalen ZZP’ers nu eenmalig €249 voor een website, inclusief een kleine vergoeding per maand van €10,-.

 

De wereld van ZZP’ers verandert steeds meer

Met een groeiend aantal ZZP’ers in Nederland is het belangrijk dat er steeds meer initiatieven komen om deze ZZP’ers het beste te bieden. Voor veel ZZP’er is de financiële situatie nog steeds onzeker, waardoor er privé ook onzekerheden ontstaan. Dankzij nieuwe technologieën en initiatieven zal hier de komende jaren nog meer verandering in komen.