Algemeen

DGA’s: nog tot 1 juli om Pensioenbrief aan te passen.1 min lezen

By 29 juni 2017 No Comments

Ondernemersorganisaties MKB Belangen en Stichting ZZP Nederland roepen alle DGA’s met Pensioen in Eigen Beheer op, om voor 1 juli hun Pensioenbrief aan te passen. Dat kan door een addendum toe te voegen, waarin staat, dat er geen pensioen meer wordt opgebouwd in eigen beheer. Voor de beslissing over de bestemming van het bestaande vermogen en verdere opbouw is meer tijd gegeven.

Beide organisaties hebben in een brief aan staatssecretaris Wiebes aangedrongen op uitstel van dit beslismoment, omdat uit eigen onderzoek is gebleken, dat minstens een derde van de DGA’s niet op de hoogte is van deze wetswijziging en de consequenties daarvan voor hun pensioen. De staatssecretaris heeft in een brief aan de Tweede Kamer, waarin hij vragen van D66 over dit onderwerp beantwoordt, gesteld dat de datum 1 juli niet zal worden opgeschoven. De Belastingdienst zal deze 14 dagen de betrokken DGA’s nogmaals te informeren over het belang van een tijdige beslissing.

MKB Belangen en ZZP Nederland hebben samen met ZZP Pensioen een informatielijn geopend voor vragen over Pensioen Eigen Beheer en de veranderingen daarin. Ook kunnen DGA’s een voorbeeldtekst verkrijgen, die als addendum kan worden toegevoegd aan de bestaande pensioenbrief. Als dat is bevestigd door de aandeelhouders voor 1 juli, dan is de klus voorlopig geklaard en heeft men voldoende tijd om een beslissing te nemen over de bestemming van het PEB.