Algemeen

Douane helpt ondernemers met de ‘Brexit-toolkit’1 min lezen

By 28 november 2018 No Comments

De ontwikkelingen met betrekking tot de Brexit zijn onvoorspelbaar. Wat de uitkomst ook zal zijn, ondernemers zullen hier de gevolgen van ervaren. De Nederlandse Douane heeft daarom een ‘Brexit-toolkit’ gelanceerd.

Voorbereiden Brexit

29 maart 2019 moet de Brexit definitief zijn. De Nederlandse Douane adviseert om nu al maatregelen te treffen en voor te bereiden op de Brexit. De Brexit-tool die zij ontwikkeld hebben moet daarbij helpen. Dit document geeft duidelijkheid over de te nemen stappen voor bedrijven die handelen met het Verenigd Koninkrijk.

Niemand weet hoe de Brexit-deal eruit komt te zien. Het akkoord dat premier May vorige week presenteerde aan haar regering moest het verlaten van de Europese Unie ten goede komen. Helaas was het tegenovergestelde waar.

Start vandaag

Ondernemers wordt aangeraden om alles alvast op orde te hebben. Volgens de Douane kunnen de voorbereidingen maanden duren. “Start vandaag nog. Want elk bedrijf heeft een aantal maanden nodig om zich voor te bereiden op de nieuwe douaneformaliteiten”, aldus Nanette van Schelven (Algemeen directeur Douane).

Leave a Reply