Algemeen

Geld nodig? Dit zijn je opties!2 min lezen

By 4 juni 2020 No Comments

Als je geld nodig hebt voor jouw bedrijf zijn er verschillende manieren om aan financiering te komen. Vaak denk je als eerste aan het afsluiten van  een zakelijke lening bij een bank. Maar er zijn ook andere vormen van bedrijfsfinanciering, en subsidies en overheidsregelingen.

Voordat je naar externe financiering zoekt, is het verstandig te kijken naar mogelijkheden binnen je eigen bedrijf. Denk hierbij aan het verbeteren van je debiteuren-, crediteuren- en voorraadbeheer.

Neem jouw situatie en plannen als uitgangspunt. Zoekt je bijvoorbeeld geld, omdat:

  • het niet goed gaat met jouw bedrijf
  • je groeiambities hebt
  • je een bedrijf start
  • je internationaal wil gaan ondernemen
  • je een bedrijf wil overnemen

Voor iedere situatie zijn er andere mogelijkheden.

Geld lenen van een bank
Als je geld leent bij een bank moet je dat bedrag, inclusief rente, binnen een afgesproken tijd terugbetalen. Je betaalt dus meer terug dan je hebt geleend. Wil je een bedrijfslening, dan beoordeelt de bank je aanvraag met name op of je het geleende bedrag kunt terugbetalen.

Rekening-courant krediet
Naast een lening is het mogelijk om rood te staan op je zakelijke bankrekening via een rekening-courantkrediet.

Zakelijke hypotheek
Een zakelijke hypotheek is een bedrijfslening voor het kopen of verbouwen van een bedrijfspand. De looptijd van een bedrijfshypotheek is meestal tussen de 10 en 25 jaar. Je betaalt, net als bij een gewone hypotheek, ieder maand aflossing en rente.

Bankgarantie
Bij een bankgarantie krijg je niet direct de beschikking over extra geld, maar geeft de bank jouw zakenpartners en leveranciers de zekerheid dat je aan jouw financiële verplichtingen kunt voldoen. De bank stelt zich daarvoor garant, door jouw zakenpartners of leveranciers het verschuldigde bedrag uit te keren, wanneer je jouw financiële verplichting niet nakomt. Vaak wil de bank in ruil daarvoor zekerheid, zoals een pandrecht op jouw voorraden.

Leasing
Bij leasing financiert een leasemaatschappij bedrijfsmiddelen, bijvoorbeeld een auto of machines.

  • Bij Financial Lease sluit je een lening af. Je betaalt het bedrag vervolgens in termijnen terug. Het product is van jou en je loopt economisch risico.
  • Bij Operationele Lease blijft de leasemaatschappij eigenaar. Je kunt het vergelijken met huren.

Kredietverzekering
Als je op rekening levert, kun je een kredietverzekering afsluiten om meer zekerheid te krijgen dat je ook betaald wordt als jouw klant bijvoorbeeld niet betaalt door een faillissement of surseance van betaling. In dat geval keert de verzekeringsmaatschappij het geld aan je uit.

Kredietverstrekkers

Er zijn veel partijen op de markt die voorzien in korte of langdurige kredieten naast de traditionele banken. Waar we goede ervaringen mee Bridgefund is Bridgefund een professionele kredietverstrekker met gunstige rentetarieven. Ook Qredits heeft met haar microkredieten op het moment een goed aanbod en kunnen we aanraden. Vul het Qredits aanvraagformulier in en een financieel adviseur neemt contact op om je situatie door te spreken.

Bridgefund

Leave a Reply