Algemeen

Een verplichte AOV: ja of nee?1 min lezen

By 28 februari 2020 No Comments

In het Pensioenakkoord is afgesproken dat er een verplichte AOV komt voor alle zelfstandige ondernemers. Veel zelfstandige ondernemers zitten daar niet op te wachten. Wat niet wegneemt dat je moet nadenken over het risico op inkomensverlies door arbeidsongeschiktheid. Wat zijn de mogelijkheden? Wij leggen het u graag uit.

Het Pensioenakkoord: wat houdt dat nu eigenlijk in?

In juni 2019 hebben het kabinet, werkgevers en vakbonden een voorlopig Pensioenakkoord gesloten. Dit houdt onder andere in dat de AOW-leeftijd minder hard zal stijgen, er geen verplicht pensioen voor zelfstandige ondernemers komt en het wordt mensen met een zwaar beroep financieel aantrekkelijker gemaakt om drie jaar eerder te stoppen met werken. Maar wat voor jou als ondernemer het belangrijkst is, is de verplichte AOV voor zelfstandig ondernemers.

Wat is een AOV?

De verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) uit het Pensioenakkoord is er om te voorkomen dat zelfstandige ondernemers zonder inkomen komen te zitten wanneer ze onverhoopt arbeidsongeschikt raken. Met een AOV ben je verzekerd van een maandelijkse uitkering bij arbeidsongeschiktheid. Maar wat kunt u als zelfstandig ondernemer nu het beste doen: zelf een AOV afsluiten, wachten op de verplichte AOV of kiezen voor een alternatief zoals “Hulp bij tegenslag”, dat tegen zeer aantrekkelijke tarieven de “grootste klappen” bij overlijden, blijvende invaliditeit, ernstige ziekte en tijdelijke arbeidsongeschiktheid opvangt?

 

Meer weten?

Klik hier voor meer informatie over “hulp bij tegenslag”

Klik hier voor meer informatie over “AOV”

 

Leave a Reply