Algemeen

Eenmanszaak? Doe je btw-aangifte in het nieuwe portaal1 min lezen

By 11 januari 2019 No Comments

Sinds 3 januari kunnen ondernemers met een eenmanszaak btw-aangifte doen in Mijn Belastingdienst Zakelijk. Dit is het nieuwe portaal voor ondernemers van de Belastingdienst. Je kunt hier als ondernemer veel zaken zelf regelen; je btw-aangifte corrigeren, opgaaf intracommunautaire prestaties doen of je rekeningnummer wijzigen.

Het is de bedoeling dat in de loop van dit jaar álle ondernemers terecht kunnen bij Mijn Belastingdienst Zakelijk. Het oude portaal zal naast Mijn Belastingdienst Zakelijk nog wel blijven werken. Uiteindelijk zal Mijn Belastingdienst Zakelijk wel het oude portaal gaan vervangen.

Veranderingen

Het oude portaal werkt niet goed op smartphones en tablets. Mijn Belastingdienst Zakelijk brengt ook hierin verandering. In Mijn Belastingdienst Zakelijk kan de ingestuurde belastingaangifte of ICP opgaaf altijd worden ingezien en tussentijds opgeslagen worden. Dit kan niet in het huidige portaal.

Ondernemers en ZZP’ers met een eenmanszaak  loggen in met hun DigiD gegevens. Later dit jaar kunnen andere ondernemers inloggen in Mijn Belastingdienst Zakelijk met E-herkenning.

Direct in gebruik

Mijn Belastingdienst Zakelijk kan al gebruikt worden door ZZP’ers en ondernemers met een eenmanszaak . Zij kunnen voor de laatste btw-aangifte voor 2018 al in het nieuwe portaal terecht. Dit hoeft natuurlijk nog niet, andere ondernemers doen hun btw-aangifte nog via het oude portaal.

Wil je Mijn Belastingdienst Zakelijk gebruiken?

Houd er dan wel rekening mee dat de aangifte in Mijn Belastingdienst Zakelijk pas vanaf de eerste dag ná het aangiftetijdvak klaar staat, later dan in het oude portaal.

Leave a Reply