Algemeen

Eerste beginnende zzp’er met NHG-hypotheek is een feit1 min lezen

By 29 december 2016 No Comments

Deze week is de eerste hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) voor een beginnende zzp’er afgesloten. Sinds 1 december kom je als zzp’er al na twaalf maanden zelfstandig ondernemen in aanmerking voor een NHG-hypotheek. De vraag naar deze nieuwe hypotheken is groot. Voorheen moest je minstens drie jaren aan jaarcijfers kunnen laten zien.

Veel vraag

“We merken dat veel zzp’ers erg blij zijn met dit initiatief en dat er ook al veel vraag naar is”, zegt directeur Beleid en Ontwikkeling Dylan Dresens van het WEW (Waarborgfonds Eigen Woningen, de controlerende instantie achter de NHG). “Veel zzp’ers ervaren het ook als een erkenning. Dat is mooi om te merken.”

Het kantoor dat het toetsinkomen voor zzp’ers vaststelt, Raadhuys Tax Legal Accounting, ontving al tientallen aanvragen.

Delta Lloyd verstrekte deze eerste hypotheek met NHG voor een startende zzp’er. “Wij werken graag mee aan dit initiatief, dat inspeelt op de veranderende arbeidsmarkt”, zegt directeur Marcel Zuidam van Delta Lloyd Bank. “Het is goed om te zien dat nu de eerste zelfstandige onder de nieuwe acceptatieregels een hypotheek heeft kunnen krijgen.”

Verstrekkers

Beginnende zzp’ers kunnen op dit moment voor een NHG-hypotheek terecht bij SNS, Delta Lloyd, BLG Wonen, Aegon Hypotheken

en RegioBank. Per 1 januari sluiten ook Woonfonds en NIBC Direct zich aan. Mogelijk komen er op korte termijn nog andere hypotheekverstrekkers bij om woningen met een koopsom tot 245.000 euro op deze manier te financieren.