Algemeen

Eerste dag van de Ondernemer, vrijdag 18 november2 min lezen

By 18 november 2016 No Comments

Er bestaat voor alles een aparte dag: een Dag van de Bouw, Secretaressedag, Moederdag. Maar er is nog geen ‘Dag van de Ondernemer’. En dit terwijl er in Nederland ruim 1,5 miljoen ondernemers zijn die met hun bedrijf van enorme toegevoegde waarde zijn voor ons land. Ondernemers creëren immers groei, banen en welvaart. Aldus luidt de motivering van MKB-Nederland om eens in het jaar een speciale dag voor ondernemers in het leven te roepen.

Op hun website is verder de volgende tekst te lezen: MKB-Nederland vindt dat ondernemers respect verdienen voor hun inzet en dat er een moment moet zijn waarop aandacht wordt gegeven aan het belang van ondernemers voor Nederland. Een dag waarop ondernemers worden bedankt voor hun durf en doorzettingsvermogen. De start van een traditie om het ondernemerschap te vieren, ondernemers te bedanken en in het zonnetje te zetten.

Daarom roept MKB-Nederland vanaf 2016 elke derde vrijdag van november uit tot

‘Dag van de Ondernemer’.

Dit jaar vieren wij de eerste Dag van de Ondernemer op vrijdag 18 november.

De Dag van de Ondernemer valt in de Global Entrepreneurship Week, een wereldwijd initiatief ter promotie van het ondernemerschap. In meer dan 150 landen staat in de derde week van november het ondernemerschap centraal. MKB-Nederland slaat op deze vrijdag de handen ineen met haar Belgische zusterorganisatie Unizo, de initiatiefnemer van de Vlaamse ‘Dag van de Ondernemer’.

Samen maken we deze dag groot

De Dag van de Ondernemer is voor alle ondernemers. Samen maken we deze dag groot. MKB-Nederland vraagt haar netwerk van brancheorganisaties, lokale verenigingen, gemeenten, Eerste en Tweede Kamerleden, bewindspersonen, kennispartners en nog vele anderen om op 18 november de ondernemer in het zonnetje te zetten.

MKB Belangen

Bij MKB Belangen krijgen we een warm gevoel van het initiatief van MKB-Nederland! We wensen dan ook iedere ondernemer een fijne en productieve dag!