Algemeen

Eisen van werknemers worden belangrijker voor het MKB1 min lezen

By 19 februari 2018 No Comments

Er is voor het eerst in jaren weer sprake van een gespannen arbeidsmarkt. Er komen steeds meer vacatures en vaak staan deze voor lange tijd open. Dit leidt ertoe dat werknemers meer eisen kunnen stellen wanneer zij een nieuwe baan zoeken, dit is vooral voor groeiende bedrijven binnen het MKB belangrijk.

In het laatste kwartaal is het aantal vacatures met maar liefst 14.000 gestegen; het aantal nieuwe banen steeg met 59.000. Tegelijkertijd daalde het aantal werklozen met 29.000.

 

Meer eisen van werknemers

Werknemers stellen vooral op het gebied van financiële compensatie meer eisen. Zo is een hoger loon een bekende eis, maar ook meer vakantiedagen, betaalde overuren en betere vaste contracten behoren tot de lijst met eisen. Daarbij zien veel werknemers betaalde scholing, waarmee zij zichzelf verder kunnen ontwikkelen, ook als een belangrijk onderdeel bij een vaste baan.

 

De eisen zijn een logisch gevolg van de groeiende Nederlandse economie. Als er meer geld is, komen er meer banen, hebben werknemers meerdere opties, en gaan zij dus ook meer eisen stellen. Tenslotte willen zij de best betaalde banen, met de beste rechten, de mooiste voordelen en de grootste kans om zichzelf te ontwikkelen en door te groeien.

 

Als werknemer moet je dan ook rekening houden met het groeiende aantal eisen van de werknemers die je wilt aantrekken. Door extra voordelen te bieden, stijgt de kans dat vacatures op korte termijn worden vervuld.