Algemeen

Energieprijzen stijgen!1 min lezen

By 10 november 2016 No Comments

De energierekening van huishoudens en ondernemers zal volgend jaar voor het eerst hoger uitvallen, in plaats van lager. Prijsvergelijker Pricewise.nl zegt dat mensen met een variabel energiecontract vanaf 1 januari gemiddeld ongeveer 20 euro per jaar meer kwijt zijn.

Deze uitspraak is gebaseerd op onderzoek onder grote aanbieders als Essent, Eneco en Nuon. De energielasten voor Nederlandse huishoudens dalen al vanaf 2014. Een gemiddeld gezin, dat 3500 kilowattuur stroom en 1500 kuub gas verbruikt, ging er de afgelopen jaren meer dan 200 euro op vooruit, volgens Pricewise.

Door de stijgende gasprijzen, stijgen ook de tarieven voor consumenten en ondernemers. Eerder deze week meldde het Zeeuwse energiebedrijf Delta al dat de inkoopprijzen van energie voor het eerst sinds jaren weer stijgen. Bij Delta betalen huishoudens met ingang van januari ook iets meer per jaar.

Bij MKB Belangen zetten we ons in om steeds gunstige tarieven te onderhandelen voor ondernemers. Dit is gebaseerd op collectiviteit. Veel inschrijvingen leveren samen een gunstige aanbieding op.

Eerder stuurden we al een nieuwsbrief waarin we aangaven dat de tarieven gaan stijgen en dat dít het moment is om een nieuw contract af te sluiten. Via MKB Belangen betaalt u als ondernemer gemiddeld maar liefst 30 procent minder dan bij de grote aanbieders.

Klik hier om naar ons energiecolletief te gaan.