Algemeen

EU bepaalt dat buitenlands bouwplaatspersoneel hetzelfde salaris verdient1 min lezen

By 31 oktober 2017 No Comments

De Europese Unie heeft een nieuw akkoord bereikt binnen de salarisbepaling van buitenlands bouwplaatspersoneel. De laatste jaren was het voor Nederlandse bedrijven gebruikelijk werknemers uit het buitenland aan te trekken, vaak vanwege de lage arbeidskosten van deze arbeiders.

De ministers van de Europese Unie hebben inmiddels een besluit kunnen maken dat buitenlands bouwplaatspersoneel het normale salaris moeten ontvangen van het land waarin zij werken. Dit betekent dat bouwplaatspersoneel uit landen uit Polen en Hongarije voortaan het salaris ontvangt van een Nederlandse bouwplaatsmedewerker.

 

Regels voor detachering

Samen met dit akkoord, is ook besloten dat buitenlands bouwplaatspersoneel voortaan maximaal 12 maanden gedetacheerd mag zijn. Er is een mogelijkheid om dit met nog eens 6 maanden te verlengen.

 

De nieuwe regels moeten zorgen dat buitenlands bouwplaatspersoneel niet langer via uitzendbureau’s voorrang krijgt op Nederlandse bouwplaatspersoneel. Door de salarissen gelijk te trekken, wordt het inhuren van goedkoop buitenlands bouwplaatspersoneel niet langer zo voordelig als het altijd was.