Algemeen

Europese commissie wil betere positie ZZP’er in Nederland1 min lezen

By 19 mei 2016 No Comments

Nederland moet maatregelen gaan nemen om om de positie van zelfstandige ondernemers te verbeteren. De Europese Commissie heeft enkele aanbevelingen gedaan om dit te bewerkstelligen.

Eenvoudigere toegang tot sociale zekerheid voor ZZP’ers en veranderingen omtrent personeel vast in dienst nemen hier twee voorbeelden van. Het dagelijks bestuur van de EU toetst elk jaar voor alle landen het economisch beleid en of deze voldoen aan de Europese nomen voor begrotingstekort en staatsschuld. Brussel vreest dat Nederland zonder aanpassingen van het beleid zal afwijken van de gestelde doelstellingen. Hiervoor krijgt Nederland drie aanbevelingen van de Europese Commissie die voor eind 2017 gecorrigeerd moeten worden.

Huizenmarkt en Pensioenen

De huizenmarkt en pensioenen blijven ook een aandachtspunten. Met name de pensioenen moeten eerlijker worden voor alle generaties. “De Nederlandse begroting staat er steeds beter voor” laat minister Dijsselbloem van Financiën weten. Hij voegt er aan toe dat de regering ”zal zorgen dat we aan de eigen en de Europese begrotingsafspraken blijven voldoen”.