Algemeen

Facebook gaat prioriteit geven aan familie en vrienden, wat betekent dit voor de zichtbaarheid van je onderneming?2 min lezen

By 28 februari 2018 No Comments

In een recente blogpost meldt Facebook dat ze in de ‘Newsfeeds’ prioriteit gaan geven aan berichten afkomstig van familie en vrienden. Ook lokaal nieuws gaat voorrang krijgen. De reden van deze grote verandering is dat uit onderzoek onder gebruikers van Facebook blijkt dat deze gebruikers het platform willen gebruiken om te ‘connecten’ met vrienden en om te weten wat in hun lokale omgeving gebeurt. Ook volgt uit het onderzoek dat passief gebruik van social media een negatief effect heeft op de lezers.

Wat voor invloed gaat dit hebben?

Er wordt verwacht dat lezers minder lang blijven hangen op Facebook en dat dit een negatieve invloed zal hebben op hun inkomsten afkomstig van reclame. Mark Zuckerberg stelt echter dat hij het welzijn van de gebruikers boven Facebook ‘s business prioriteiten wilt zetten.

Pagina’s met weinig interactie gaan het dan ook lastiger krijgen om boven aan in de Newsfeeds te verschijnen. Dit betekent dat het , vooral als je net start, een stuk moeilijker gaat worden om zichtbaar te worden op Facebook. Het duurt nu eenmaal even voordat je je eigen community opbouwt en voordat er veel interactie ontstaat.

Waarom wordt het hebben van een website hierdoor nog belangrijker?

Google wordt vaak gebruikt om naar bepaalde producten of diensten te zoeken en wordt dus ook een belangrijker alternatief om meer ‘gevonden’ te worden. Om hoog in de zoekresultaten te verschijnen, is het hebben van een goede website die rekening houdt met SEO een must.

Heeft u nog geen website of is uw website verouderd dan kunt u via MKB Belangen bij Modual voor slechts € 325 een website laten bouwen. Modual schrijft de teksten en bouwt de website met focus op het bevorderen van zoekresultaten in Google. U ontvangt geheel vrijblijvend een eerste versie en betaalt pas achteraf, als u tevreden bent met de website.

Meld u hier aan voor een interview