Algemeen

Factuur met iDeal drie keer sneller betaald1 min lezen

By 29 juni 2017 september 19th, 2018 One Comment

Het onderzoek werd uitgevoerd door Stuurjerekening.nl, een facturatieprogramma dat de verzending van een iDeal link ondersteunt.

Stein Fortuin van Stuurjerekening.nl: “De meeste mensen gebruiken ons programma omdat ze niet langer willen prutsen met Word en Excel en snel en makkelijk een professionele factuur willen kunnen maken en versturen. Maar het blijkt nu dat het grootste voordeel misschien wel de snellere betaling is.”

Het blijkt dat hoe makkelijker het is om een betaling te verrichten, hoe eerder klanten dit ook doen. Zeker als het gaat om MKB’ers onderling, en MKB’ers die aan een particulier factureren. Een factuur die binnenkomt in de email met een betaal-link, kan in de meeste gevallen met een paar handelingen direct vanaf de telefoon en de bank-app betaald worden. Dit is een groot verschil met de handeling op een later tijdstip te moeten uitvoeren, en alle gegevens zelf te moeten invullen.

“Van particuliere klanten betaalt bijna 40 procent de factuur nog dezelfde dag,” zegt Fortuin, “van klanten uit het MKB is dit bijna een kwart. Dit kan je gewoon niet eens vergelijken met “normale” facturen, daarvan wordt namelijk nog geen vijf procent binnen een dag betaald.”

Fortuin geeft aan dat grotere klanten juist bijna nooit gebruik maken van de meegestuurde iDeal link. Het effect doet zich vooral voor bij particuliere klanten en kleinere MKB klanten.

“De ondernemers die van ons programma gebruik maken, hebben voornamelijk juist klanten in die categorieën, dus er is veel voordeel te behalen. En dat terwijl de ondernemer ook nog eens veel professioneler overkomt én veel administratieve tijd bespaart door makkelijk en snel facturen te kunnen opstellen en versturen.”

 

Meer over factureren via Stuurjerekening.nl

One Comment