Algemeen

Factuur met iDeal link drie keer sneller betaald2 min lezen

By 20 februari 2020 No Comments

Uit een onderzoek van 50.000 betalingstransacties is gebleken dat een factuur, die een digitale link voor betaling via iDeal bevat, gemiddeld drie keer zo snel betaald wordt. Toch wordt hier door MKB’ers maar weinig gebruik van gemaakt, omdat ze niet weten hoe dit moet. Dit terwijl iedereen dit makkelijk kan doen!

Meer betalingen ontvangen via iDeal >>

 

Het onderzoek werd uitgevoerd door Stuurjerekening.nl, een zeer eenvoudig facturatieprogramma dat de verzending van een iDeal link ondersteunt.

Adrienne van Veen over het onderzoek: “De meeste mensen gebruiken een facturatieprogramma omdat ze niet langer willen prutsen met Word en Excel en snel en makkelijk een professionele factuur willen kunnen maken en versturen. Een in elkaar geklungeld Word-document staat gewoon niet professioneel. Maar het blijkt nu dat het grootste voordeel misschien wel de snellere betaling is.”

Het blijkt dat hoe makkelijker het is om een betaling te verrichten, hoe eerder klanten dit ook doen. Zeker als het gaat om MKB’ers onderling, en MKB’ers die aan een particulier factureren. Een factuur die binnenkomt in de email met een betaal-link, kan in de meeste gevallen met een paar handelingen direct vanaf de telefoon en de bank-app betaald worden. Dit is een groot verschil met de handeling op een later tijdstip te moeten uitvoeren, en alle gegevens zelf te moeten invullen.

“Van particuliere klanten betaalt bijna 40 procent de factuur nog dezelfde dag,” zegt Adrienne, “van klanten uit het MKB is dit bijna een kwart. Dit kan je gewoon niet eens vergelijken met “normale” facturen, daarvan wordt namelijk nog geen vijf procent binnen een dag betaald.”

Het blijken vooral particuliere klanten en kleinere MKB klanten te zijn, die gebruik maken van iDeal link, grotere bedrijven slechts zelden.

Voor ondernemers met klanten in die categorieën, is er dus veel voordeel te behalen. En dat terwijl de ondernemer ook nog eens veel professioneler overkomt én veel administratieve tijd bespaart door makkelijk en snel facturen te kunnen opstellen en versturen!

 

Meer over factureren via Stuurjerekening.nl

Leave a Reply