Algemeen

Familiebedrijf van het jaar 20171 min lezen

By 13 april 2017 No Comments

Elk jaar benoemt de Stichting Familie Onderneming een familiebedrijf van het jaar. In 2017 is de eer te beurt gevallen aan de Terberg Group. Het bedrijf uit IJsselstein is volgens de jury uitzonderlijk innovatief en veranderingsgezind. Door een efficiëntere en vernieuwde manier van productie blijft het bedrijf gestaag groeien.

Terberg fabriceert ‘terminaltrekkers’, zware voertuigen die vooral worden ingezet in havens en op rangeerterreinen. De terminaltrekkers verplaatsen containers vanuit schepen of goederentreinen naar opslagloodsen.

De onderneming, die 148 jaar geleden werd opgericht, is niet alleen actief in Nederland, maar ook in andere landen. Daarnaast is Terberg ook een bekende in de leaseautobranche.

“Binnen dit familiebedrijf heeft men oog voor de eigen medewerkers en dat resulteert in een positieve sfeer”, aldus John Fentener van Vlissingen, voorzitter van de Stichting Familie Onderneming.

Ook genomineerd waren Brabantia, Koninklijke A-ware Food Group en Koninklijke Zeelandia Group. In 2016 won Enza Zaden de prijs, in 2015 Koninklijke De Heus.

Over de Stichting:

De Stichting Familie Onderneming werd opgericht in 2012 door ondernemer John Fentener van Vlissingen en heeft als doel het Nederlandse familiebedrijf te ondersteunen.

De Stichting Familie Onderneming looft jaarlijks de Familiebedrijven Award uit aan een excellerend Nederlands familiebedrijf. De Stichting wordt ondersteund door ABN AMRO en KPMG. KPMG verzorgt de onafhankelijke selectie van familiebedrijven op basis van 8 criteria en de randvoorwaarde dat de onderneming een écht familiebedrijf is (volgens de definitie van de Europese Commissie). Nadat een top is bepaald, kiest de vakkundige jury het winnende familiebedrijf. De bestuurder van deze familieonderneming treedt dan voor een jaar toe tot de jury.

Lees verder op: familiebedrijvenaward.nl