Algemeen

FNV wil flexibilisering stoppen door flexwerk duurder te maken1 min lezen

By 10 mei 2017 No Comments

Het moet voor werkgevers duurder worden om flexwerkers in te schakelen. Daarentegen moet het inzetten van vaste krachten juist goedkoper worden. Deze maatregel is bedoeld om werkgevers te stimuleren meer medewerkers met een vast contract aan te nemen. FNV-voorzitter Han Busker dreigt met acties als er niet naar hem geluisterd wordt. Het FNV legt daarmee een niet mis te verstane boodschap op de formatietafel.

‘Ik ga ervan uit dat de nieuwe minister van Sociale Zaken, wie het ook wordt, goed zal luisteren naar de FNV. En als er in Den Haag niet wordt geluisterd, zullen we ons geluid op een andere plek laten horen. Als het nodig is, gaat de FNV gewoon actievoeren. Als het moet, met een vol Museumplein’, aldus Busker.

Busker wil de alsmaar groeiende flexibilisering van de arbeidsmarkt een halt toeroepen. Daarom moet het duurder worden voor werkgevers om flexkrachten aan te nemen, ten opzichte van het plaatsen van een flexkracht. Het verlagen van werknemerslasten, zodat vaste krachten goedkoper worden, kan een deel van de oplossing zijn, evenals het invoeren van minimumtarieven voor zzp’ers in bepaalde sectoren.