Algemeen

Funeral Fair: Uitvaartbusiness volop in beweging1 min lezen

By 10 april 2017 No Comments

Als er een branche is waarin steeds meer te doen valt, maar waar tegelijkertijd zelden over gesproken wordt, dan is dat de uitvaartbranche. Op de Funeral Fair kunt u kennis maken met 157 van de duizenden bedrijven die zich in Nederland in deze groeiende branche bewegen.

De fair vindt op 9 april plaats in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Doel is om bezoekers kennis te laten maken met het steeds groter en meer divers wordend aanbod aan uitvaartdiensten. Er is ook entertainment, in de vorm van workshops, theater, muziek, en zelfs een datingcafé voor weduwes en weduwnaars.

Mensen worden kritischer en hebben steeds vaker bijzondere en persoonlijke ideeën voor hun uitvaart. Bovendien zal het aantal overledenen in Nederland op jaarbasis de komende jaren stijgen. Dit heeft alles met de vergrijzing van onze bevolking te maken. Uitvaartbedrijven, zowel klein als groot, zullen daarop in moeten spelen.

Het traditionele plakje cake met een kopje koffie maakt langzaam plaats voor een invulling die meer past bij hoe de overledene in het leven stond.

Voor een bedrag rond de 8.000 euro heb je een redelijke uitvaart en kun je zelf invulling geven aan het geheel. Daarbij is er veel mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een uitvaart op een bijzondere locatie.

Kleinere uitvaartbedrijven richten zich vaker op bijzondere uitvaarten. In 2015 overleden er 147.000 mensen en dat aantal stijgt jaarlijks substantieel. De uitvaartmarkt biedt voorlopig genoeg mogelijkheden om te ondernemen. De opleidingen voor uitvaartondernemers worden goed bezocht.