Algemeen

Gelijke beloning mannen en vrouwen1 min lezen

By 15 maart 2019 No Comments

De dag voor Nationale Vrouwendag (7 maart 2019), is er een wetsvoorstel ingediend om ervoor te zorgen dat mannen en vrouwen gelijke beloningen krijgen voor hetzelfde werk.

Bedrijven met meer dan vijftig werknemers zullen hierdoor verplicht worden te kunnen aantonen dat mannen en vrouwen voor hetzelfde werk hetzelfde loon betalen.

Mocht deze wet doorgevoerd worden zullen alle bedrijven elke drie jaar cijfers moeten aanleveren over het salaris van hun werknemers. Als zij voldoen aan de standaard die gesteld zal worden, zullen zij hiervoor een certificaat ontvangen. Dit certificaat moet dus elke drie jaar vernieuwd worden.

In een jaarlijks verslag moet de werkgever daarnaast nog informatie en toelichting geven als er verschillen in de beloning voor hun mannelijke en vrouwelijke medewerkers zijn. Mocht er dan uitkomen dat de ongelijke beloning niet terecht is, krijgt de werkgever eerst nog een kans om dit aan te passen. Mochten zij zich er dan nog niet aan houden, kunnen er boetes opgelegd gaan worden.

Leave a Reply