Algemeen

Gelijke man-vrouwverhouding in management scoort beter1 min lezen

By 7 juni 2019 No Comments

Uit onderzoek is gebleken dat bedrijven met een goede balans tussen het aantal mannen en vrouwen in het management beter presteren dan andere bedrijven. Ongeveer 75 procent van de bedrijven waar deze balans aanwezig is maken meer winst.

Niet alleen is het zo dat over het algemeen het aantal vrouwen dat werkt in Europa, Latijns-Amerika en Azië is toegenomen, ook bevinden steeds meer van deze vrouwen zich in het management.

Positief effect

De balans lijkt vooral goed te werken wat betreft innovatie, creativiteit en openheid op de werkvloer.  De man-vrouwbalans zorgt er voor dat nieuw talent het bedrijf aantrekkelijker vindt en in dienst te houden. Ook helpt het om beter in te schatten wat (potentiële) klanten belangrijk vinden.

Nog niet waar het moet zijn

Ondanks de stijgende lijn in vrouwen die werken en managementfuncties  hebben, is de gelijkheid nog niet waar het moet zijn. Hoge managementfuncties en functies waar belangrijke beslissingen voor het bedrijf worden genomen, worden nog steeds vooral bezet door mannen. Dit op het moment nog steeds 70 procent man. Om van ‘gendergelijkheid’ te kunnen spreken zal dit op zijn minst 40 tegenover 60 procent moeten zijn.

Leave a Reply