Algemeen

Gemeente Rijssen-Holten mkb-vriendelijkste gemeente1 min lezen

By 11 november 2016 No Comments

Ondernemers verkozen de gemeente Rijssen-Holten (Overijssel) tot de meest mkb-vriendelijke gemeente in Nederland. De manier waarop het gemeentelijk bestuur zich opstelt, stemt tot tevredenheid. Volgens de ondernemers wordt er naar hun geluisterd en is de gemeente toegankelijk.

Brancheorganisatie MKB-Nederland peilde de mening van 21.000 ondernemers uit alle 390 gemeenten over het lokale ondernemersklimaat. Wanneer je alleen naar de 36 grootste gemeenten kijkt, komt Apeldoorn als verrassende winnaar uit de bus. Bij de vorige peiling stond Apeldoorn nog onderaan de lijst. De provincie Overijssel is de meest mkb-vriendelijke gemeente.

Volgens MKB-Nederland krijgen ondernemers waar voor hun geld in Rijssen-Holten. Er is veel geïnvesteerd in infrastructuur en de bereikbaarheid van onder andere de dorpskernen.

Rijssen-Holten werd al twee keer winnaar van de provincie Overijssel en eindigde vorige keer landelijk op de tweede plaats in de verkiezing. Rijssen-Holten is hiermee een lichtend voorbeeld voor veel andere gemeenten. Het onderzoek wordt eens in de twee jaar gehouden.

Klik hier voor het volledige artikel op de website van MKB-Nederland.