Algemeen

Gevolgen van Brexit voor jou als ZZP’ers1 min lezen

By 8 februari 2019 No Comments

Aanstaande 29 maart is het zo ver, de Brexit! Dit kan flinke gevolgen hebben voor ZZP’ers, zowel direct als indirect.

Uitgesteld

Veel ondernemers hebben de voorbereidingen voor de Brexit lang voor zich uitgeschoven, maar nu het echt dichtbij komt is het zeker noodzakelijk.

Er is nog steeds geen duidelijkheid hoe de Brexit er precies uit zal zien. Het kan een zogenoemde ‘zachte’ Brexit worden, waarbij de banden met de Europese Unie goed blijven, of een ‘harde’ of no deal-Brexit.

Gevolgen voor jou

Als ZZP’er kun je op verschillende manier met de Brexit te maken krijgen. Zoals het nu is kun je als ZZP’er zonder problemen een opdracht in het Verenigd Koninkrijk uitvoeren. Dit gebeurde ook regelmatig. Als ZZP’er kon je makkelijk en zonder gezeur naar het Verenigd Koninkrijk om daar werkzaamheden uit te voeren. Of dit na 29 maart nog kan, kan niemand nu nog zeggen. Mocht er een harde Brexit komen zal dit niet meer zo makkelijk zijn, ook het importeren of exporteren van producten zal een stuk minder makkelijk gaan dan nu.

Waar je als ZZP’er mee te maken kunt krijgen na de Brexit zijn eisen met betrekking tot markttoegang, en administratieve, belastingtechnische en logistieke kwesties. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de financiële voorwaarden. Verdiep je hier nu alvast in!

Leave a Reply