Algemeen

Gezonde voornemens volhouden1 min lezen

By 4 januari 2019 No Comments

Ondernemers die gezond leven, zullen minder vaak ziek zijn en minder zorg nodig hebben. Veel mensen starten het jaar met goede voornemens maar houden deze helaas niet (lang) vol.

Gezond(er) eten en meer sporten zijn de meest voorkomende goede voornemens. Deze voornemens zijn niet alleen goed voor de werknemers maar kunnen ook een voordeel brengen voor de werkgevers. Als je meer gaat sporten en gezonder gaat eten, zul je je beter voelen. Dit zorgt ervoor dat je gelukkiger bent en minder verzuimt.

Wat kun jij doen, zodat jij en eventueel jouw personeel hun goede voornemers volhouden?

De juiste tools

Om te voorkomen dat je stopt met sporten omdat je geen tijd hebt, kun je kiezen om flexibele werktijden te hanteren. Zowel voor jezelf als voor je werknemers. De werktijden zorgen ervoor dat iedereen de tijd en ruimte heeft om te sporten. Ook kun je als ondernemer kiezen om de fitness van je personeel te verzorgen en/of een gezonde lunch aan te bieden. Je zult je er zelf dan ook makkelijker aan houden.

Doe het samen

Een werknemer die al langere tijd bezig is met sporten en/of gezond eten en hier gemotiveerd over is kan dit overbrengen op jou en andere werknemers. Iemand aanstellen als rolmodel, kan het gedrag van jou en je werknemers positief beïnvloeden . Stimuleer en geef de ruimte om samen met iemand of je werknemers te sporten.

Zoek wat je leuk vindt

Investeer in jouw voorkeuren en behoeftes. Als je iets doet wat je echt leuk vindt, houd je het langer vol. Als je besluit ook een bijdrage te leveren aan de activiteiten van je personeel, zorg hier dan ook voor. Verschillende activiteiten zorgt dat werknemers kunnen kiezen waar hun voorkeur ligt en houden ze het langer vol.

Leave a Reply