Algemeen

Goed nieuws! ZZP’ers profiteren van de krappe arbeidsmarkt1 min lezen

By 8 augustus 2018 augustus 9th, 2018 No Comments

De laatste jaren gaat het goed met de Nederlandse economie. Dat is ook goed te merken aan de snelheid waarmee bedrijven vandaag de dag groeien. De arbeidsmarkt wordt steeds krapper door deze snelle groei. Veel bedrijven kiezen er daarom voor om zelfstandigen in te huren.

En daar profiteren zelfstandigen aanzienlijk van. Niet alleen binnen de bedrijfswereld mogen steeds meer ZZP’ers belangrijke rollen in het bedrijf overnemen. Zelfs binnen de consumentenmarkt wordt er steeds meer naar zelfstandigen gezocht.

Nieuwe kansen voor zelfstandigen

Zo profiteren schilders de laatste jaren aanzienlijk van de krapte op de arbeidsmarkt. Nog geen 5 jaar geleden was het voor veel zelfstandigen moeilijk om nieuwe opdrachten binnen te halen. Maar door de sterke economie van ons land zijn schilders tegenwoordig volledig volgeboekt voor de komende maandag. En dat brengt weer extra ontwikkelingen binnen de economie met zich mee, want ook andere bedrijven profiteren hiervan.

Er wordt verwacht dat deze groei de komende jaren nog zeker zal aanhouden. Zo worden er binnen de bedrijfswereld bijvoorbeeld steeds meer zelfstandige softwareontwikkelaars ingehuurd. Op dit moment is er een grote vraag naar ontwikkelaars terwijl het aantal beschikbare ontwikkelaars op de arbeidsmarkt afneemt. Freelance ontwikkelaars zijn daarom ook steeds meer in trek.

Leave a Reply