Algemeen

Groot verschil tussen vermogen van een zzp’er en werknemer1 min lezen

By 2 augustus 2018 No Comments

Er zit een groot verschil tussen het vermogen van een Zzp’er met personeel met die van een Zzp’er zonder personeel. Het verschil met het vermogen van een werknemer is nog veel groter. Dit meldt het CBS vandaag gebaseerd op cijfers uit 2016.

Vermogens hoger dan 200 duizend euro

Het aantal personen met een vermogen hoger dan 200 duizend euro is niet alleen groter bij zelfstandigen met personeel, maar ook het aantal personen met een negatief vermogen is veel kleiner. Het aantal zelfstandigen met personeel dat een vermogen heeft van hoger dan 200 duizend euro is meer dan de helft (52%). De meerderheid van hun vermogen, gemiddeld 43%, zit in bedrijfsvermogen.

Het aantal zelfstandigen zonder personeel met dit vermogen is een stuk minder, namelijk 37%. De meerderheid van het vermogen van een zzp’er zonder personeel zit in de eigen woning (41%). Het aantal werknemers met dit vermogen is nog veel kleiner, namelijk gemiddeld 18%. Ook bij de werknemers zit het meeste vermogen in de eigen woning (68%).

Ook ondernemers met negatief vermogen

Als we kijken naar het negatief vermogen dan is te zien dat ongeveer 15% van de zelfstandigen zonder personeel een negatief vermogen heeft. Dit is het geval bij 19% van zelfstandigen zonder personeel en bij bijna 30% van de werknemers.

Een zzp’er bouwt geen pensioen op. Hij of zij zal het moeten doen van het opgebouwde vermogen. Het is daarom zorgelijk dat een kwart van de zzp’ers amper vermogen heeft, of dat er zelfs sprake is van een negatief vermogen.

Leave a Reply