Algemeen

Grote bedrijven gaan kleintjes sneller betalen1 min lezen

By 14 september 2016 No Comments

Goed nieuws! Steeds meer grote bedrijven spreken af hun kleinste leveranciers voortaan binnen dertig dagen te betalen. Shell en de NAM, maar ook ProRail, Wereldhave en de gemeente Rotterdam, sloten zich aan bij het initiatief Betaalme.nu.

Leveranciers uit het midden- en kleinbedrijf moeten nu vaak 60, of soms zelfs 90 dagen wachten op betaling van hun facturen. Daardoor kunnen ze in financiële problemen komen.

Betaalme.nu wil dat op korte termijn minstens een kwart van de mkb-bedrijven in Nederland sneller betaald wordt.

“Een tijdige betaling van opdrachtgever aan leverancier is essentieel. Vooral bij mkb-bedrijven zorgt een betalingsachterstand voor tegenvallers”, zegt Minister Henk Kamp van Economische Zaken. Tijdige betaling stimuleert volgens de bewindsman de economie.

Eerder al sloten partijen als PostNL, Philips en Achmea zich aan bij Betaalme.nu. Heineken, Randstad, Jumbo en FrieslandCampina waren in november vorig jaar de eerste bedrijven die meededen.

<p<Het streven is dat binnen vijf jaar minstens de helft van de duizend grootste ondernemingen de kortere betalingstermijn in zijn voorwaarden opneemt.

Meer info? https://www.betaalme.nu