Algemeen

Heel het bedrijfsleven leidt onder slechte cybersecurity1 min lezen

By 25 september 2017 No Comments

De slechte cybersecurity van bedrijven leidt binnen het gehele bedrijfsleven tot problemen. Zelfs op het moment dat bedrijven de eigen cybersecurity volledig op orde hebben, kunnen zij leiden onder de slechte cybersecurity van leveranciers of andere externe partijen waar zij mee samenwerken.

In 2016 werd maar liefst 20% van de bedrijven met minimaal 10 medewerkers online aangevallen. Vaak worden de bedrijven aangevallen door hackers die op zoek zijn naar persoonlijke informatie en betaalgegevens van klanten van het desbetreffende bedrijf. Vooral webwinkels zijn steeds vaker doelwit, omdat hier veel klant- en betaalgegevens gestolen kunnen worden.

 

Cybersecurity wordt steeds duurder

Met het groeiende aantal cyberaanvallen, wordt het ook steeds duurder om de beveiliging tegen deze aanvallen aan te schaffen. En dat brengt voor grote en kleine bedrijven steeds meer kosten met zich mee. Een goede beveiliging is echter nodig binnen de digitale wereld, omdat een lek van klantendata kan leiden tot een groot schandaal voor de onderneming.

 

Naast het feit dat kleine bedrijven door de verminderde cybersecurity grotere bedrijven in gevaar brengen, werkt deze constructie ook andersom. Kleine bedrijven kunnen het slachtoffer worden van een cyberaanval op een groot bedrijf. Denk aan een administratiekantoor waar klantendata van 1000 ondernemers lekt. 

 

Het wordt voor bedrijven dan ook essentieel om de juiste infrastructuur aan te brengen tegen online aanvallen. De hoge kosten die cybersecurity-bedrijven op dit moment rekenen komen vooral voort uit het feit dat er een groot aantal partijen vraagt naar deze online oplossingen. Er is daarbij ook nog een grote groep bedrijven die niet actief zoekt naar betere cybersecurity, maar waarbij de nood ook hoog is dat zij de beveiliging op korte termijn op orde krijgen.